005 – #blogg100

Att dricka filterkaffe, handbryggt och personanpassat brygg, är kreddigt nuförtiden.

På stan ser man till exempel många ställen som brygger 1-2 koppars porslinsfilter. Japanska Hario, främst och ursprungligen glasspecialister har också utvecklat V60.

V60 i genomskärning

Till skillnad från Melittafiltret som har en rak botten så är V60-filtren spetsiga. Detta hjälper till att ge en mer konsekvent och jämn bryggning där det malda kaffet blir lika exponerat för vattnet.

Hur brygger man bäst en kopp V60 då? Matt Perger, regerande världsmästaren i Brewers Cup, brygg-VM, har satt ihop en strålande video. Se, lär och njut!

Några frågor på det? Jag tänker att malningsgrader kan vara kul att diskutera någon gång när jag har gott om tid att skriva inlägg.

—-

Super Bowl inatt, Ravens-49ers. Undrar vad de har för kaffesponsor? Starbucks?

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s