011 – #blogg100

Ett av Stockholms nyaste specialkaffeställen, göteborgska da Matteo, ligger på Fridhemsgatan där de huserar tillsammans med Grandpa i modebutikens lokaler. Det är en kafékedja som driver koncepttrenden i Sverige att gå ifrån italienska namn på sina mjölkbaserade kaffedrycker så som cappuccino eller macchiato och istället serverar espresso eller espresso med mjölk i olika storlekar. Det är baristans jobb att dynamiskt och kunskapsberikat skapa en dryck som framhäver kaffet snarare än att gå efter gamla recept på hur en kaffe med ett visst namn skall vara uppbyggd. Denna trend är på frammarsch globalt med exempel som Handsome Coffee Roasters i USA och Prufrock Coffee i Storbritannien.

På da Matteo står en totalrenoverad La Marzocco GS/2, den andra modellen i serien som med den ursprungliga GS:an på 70-talet revolutionerade espresson med dubbla vattentankar och vattenfyllda grupphuvuden. GS kommer från italienska ”gruppo saturo” och betyder just mättad grupp. Annars är La Marzoccos beteckningar snarare homage till grundarnas familj.

GS/2an på Fridhemsgatan

Nu på tisdag är det välkomnande av den klassiska maskinen på Fridhemsgatan. Läs mer på Facebook och ta chansen att testköra en maskin som är unik i Sverige och prata med Jesper, Cornelia, Ellen och de andra sköna människorna där!

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s