013 – #blogg100

Lite kortare inlägg idag. En annorlunda och väldigt speciell bryggmetod med gamla anor är turkiska Ibrik eller Cezve som metoden också kallas. I klippet nedan från Kersh & Hedström visas både den traditionella kannan som brukar användas och hur man kan göra. Turkiskt kaffe mals väldigt fint och skiljer sig i övrigt från kokkaffe genom att det just inte får koka.

Ibrik/cezve har också ett eget VM, dock har inte Sverige någon nationell tävling.

Själv har jag inte testat att brygga Ibrik så det vore helt klart kul att höra mer om varför den fortfarande har en dragningskraft och om det egentligen kan smaka gott!

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s