019 – #blogg100

Svenska specialkaffeföreningen SCAE Swedish Chapter, utläst Speciality Coffee Association of Europe, är den i Sverige övergripande branschorganisation som verkar för att driva kunskapen och kvaliteten i kaffe framåt. Medlemmar i organisationen är allt ifrån kafferosterier till enskilda baristor till kaféer.  SCAE är en viktig länk mellan alla de kaféer, rostare och företag som annars skulle jobbat på egen hand.

SCAE anordnar varje år Barista Cup, svenska espressomästerskapen, samt Lattemästeskapen, Koppnings-SM och Brewers Cup. Organisationen har dessutom ansvaret att utse svenska baristalandslaget. Baristalandslaget tävlar mot våra nordiska grannar i Nordic Barista Cup (mer om det senare) och representerar specialkaffe i och utanför Sverige.

Vill man stöda SCAE Och göra sin röst hörd i specialkaffe-Sverige så gör man det lättast genom att bli medlem direkt via scae.se. Föreningens årsmöte är inte allt för långt bort (någon som vet exakt?) men där och då finns stora möjligheter att engagera sig i kaffe. Join!

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s