024 – #blogg100

Idag har det varit Baristacup-kval! Kvalet ägde rum på Drop Coffee:s nya rosteri i Västberga, en ljus lokal med högt i tak och rum för utveckling (fast lite kallt idag måste jag erkänna!). Jag gillar med vilken sammanhängande känsla Drop jobbar med lastpallar och plywood. Rått, avskalat och rätt mycket som jag tror att de vill förmedla kaffe, helt enkelt utan massa lull-lull. Hardcore. Erik Rosendahl, återigen förtjänstfullt arbete som MC, nämnde att det igår var en byggarbetsplats och idag en bryggarbetsplats. De skämten blir aldrig gamla! 😉

Tävlingsline-upen var följande:

Benjamin Norman, Drop Coffee
Victoria Ericsson Jonsson, Kaffeverket
Oskar Alvérus, Drop Coffee
Alexander Ruas, Drop Coffee
Bill Wiklund, Tasman Café

När dessutom de båda ”icke-droparna” tävlade med Stockholm Roast så blev det här en ganska intern uppgörelse, dock icke desto mindre intessant!

Alla gjorde enligt mig bra presentationer och några var mer avancerade än andra även om det inte verkade vara någon av de tävlande som kände att de gjort en klockren prestation. Efter noga överläggande från domarna fick vi resultatet för kvalet. Utan närmre motivering än att det var väldigt bra resultat:

Vinnare: Oskar Alvérus!

Oskar är nu kvalificerad till semifinalen i mitten på mars dit även Emil Eriksson, vinnaren på torsdag i västra Sveriges kval samt de bästa nationella resultaten hos övriga deltagare.

Intervju med vinnaren:

Stort Grattis! Trodde du att du skulle vinna kvalet?
Naaäää… Inte efter att Lars (Pilengrim, en av domarna) sulat iväg min espresso (vilket fick Oskar att behöva göra en extra espresso, vilket han gjorde med den äran.)! 

Vad använde du för kaffe?
En tvättad Geisha från Cerro Azul, Colombia, samma som Nico (Castagno) vann Brewers Cup på.

Vad gjorde du för signaturdrink?
Signaturdrinken bestod endast av kaffet självt och lite vatten. Med hjälp av en cold drip separerade jag creman och basen och serverade dem i olika glas där syrlighet stod ut i ena glaset och sötma i det andra. Dessutom fick domarna de florala tonerna genom att få lukta på aromen av kaffet nymalet. På det sättet kunde jag presentera de olika delarna i kaffet utan att lägga till något.

Vinner du semin och finalen nu också?
Pja, Emil vinner ju alltid allt han ställer upp i så vi får se! Det här var ändå bara en avskalad version av min presentation. I semin och finalen är det bara att köra hårt och jag har sparat massa gott till då! To be continued!

Stort lycka till!

Drop tog de tre första platserna.

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s