034 – #blogg100

Lite senare än planerat men här kommer så bryggmetodsinlägget.

Det handlar om Clever Coffee Dripper, en bryggmetod som har för avsikt att föra samman de bästa egenskaperna i filterbrygg (ren bryggning) och franskpress (extraktionstid). Det är i grunden en filterhållare för 1×4-filter (alltså helt vanliga melittafilter) men försedd med en ventil i botten. Processen förklaras bra i videon nedan men ventilen öppnas genom att man sätter bryggaren på muggen/kannan som man vill brygga ner i.

Familjereceptet som gärna får användas är 32g kaffe och 500g vatten (alltså maxad dripper). Dragtid mellan 1 och 2 minuter beroende på kaffesort. Men labbande är roligt så testa gärna att variera variablerna!

Kaffet töms ner i muggen.

Drippern fungerar dessutom väldigt bra när man vill brygga andra saker. Till exempel gjorde Alexander Ruas två infusioner av te med hjälp av Clever som del av sin signaturdrink på Brista Cup-kvalet senast.

Vill man veta mer om Clevern så gör man det lättast via J&N (både at work och konceptbutiken) eller besöker Coffice, mig veterligen Stockholms enda bar som har cleverbryggt kaffe på menyn.

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s