035 – #blogg100

Beige Awards hette tävlingen som via namnet Swedish Latte Art Championships numer heter Svenska Lattemästerskapen. Tävlingarna har hållits årligen sedan 2001 med undantag av 2011 då Arla hoppade av som huvudsponsor. Förra året gjorde Svenska Lattemästerskapen comeback när tävlingen hölls som del av TNT i Malmö, Göteborg och Stockholm och sedan final i Stockholm. Det var ett så lyckat arrangemang så att sammarbetet fortsätter!

Nu har Scae lagt upp info om evenemanget som kommer gå av stapeln den 4/4 på följande tre kaféer och orter:

Coffice, Stockholm
Viktors Kaffe, Göteborg
Djäkne, Malmö

Finalen kommer i år att äga rum 28/4 på da Matteo i Göteborg. Då kommer reglerna att helt hålla sig till World Latte Art Championships regelverk (hittade bara regler från ’12, lär inte ändras allt för mycket skulle jag tro.) för att ge vinnaren så goda chanser som möjligt att lyckas prestera bra i Nice, Frankrike, när WLAC avgörs.

Kvalen kommer att ha lite lösare regler som mer går mot standardregler i TNT. Samtliga tävlande möts 1 mot 1 i utslagningsrundor där de i två valfria koppar häller ett mönster. De tävlande bedöms efter kreativitet, svårighetsgrader samt likhet mellan de två dryckerna (highlight för att det inte hör till vanliga TNT). Som vanligt så lägger deltagarna in 50kr i en winner takes all-pott. Vem som helt kan ställa upp i kvalet och arrangemangen är öppna för alla att vara med på som åskådare.

Så träna på så ses vi!

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s