039 – #blogg100

Kolla in nya loggan för Aeropressmästerskapen!

Aeropress full circle!

Det skall banne mig till en designer som Brian men den är ju dope!

14 april är det som gäller men frågan är hur tävlingarna kommer vara i år. Förra året fick varje tävlande träningskaffe två veckor i förväg. Det var samma kaffesort som sedan skulle tävlas på, nämligen El Majahual från da Matteo.
Skillnad det mot Rasmus Wellander, J&N:s energiknippe, som förra året var med i Deutsche Aeropressmeistershaft och då fick samtliga deltagare en påse med kaffe samma morgon. Kaffet var rostat för tävlingen och det fanns inga som helst smakangivelser. Rätt hardcore att ha så kort tid på sig att hitta en bra metod. 

JB-rostat tävlingskaffe för tyskarna (från Lund?).

Jag har redan börjat träna metoder, specialtricks och kvarnjusteringar. Bland annat körde jag förevisning av Aeropressen för baristakollegor på Espresso House häromdagen. Hade varit sjukt nice att kunna få använda en Ditting men troligtvis kommer jag att få hålla till godo med min Wilfa. Wilfa vann ju dock Emil med förra året och Eskil kom trea så säkerligen är det inte kvarnen som är den begränsande faktorn.

Kolla in  på #2013SAC på twitter löpande för mer info!

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s