058 – #blogg100

Det här med publicitet för specialkaffebranschen är och har alltid varit en stor och svår sak att hantera. Hur förmedlar vi vår passion för riktigt bra kaffe till människor som bara dricker franskrost eller inte alls dricker kaffe just pga traumatiserande upplevelser med franskrost?

Idag pratar Tobias Palm, nyblivna koppningsmästaren, SM-tvåan och Quooker-entusiasten ( 😉 ), i P4 Örebro (Örebro där han och Max Andersson tidigare drev kaféet Alla tiders kaffe) och programmet Boulevard där han förmedlar sin syn på kaffe. Det börjar klockan 11, länk till att lyssna hittar ni HÄR, och jag kommer uppdatera inlägget med en liten sammanfattning efter programmet. Gott snack!

Uppdaterad:

Tio över elva (först måste det ju vara ekot och musik..!) sätter det igång. Intervjun börjar med att prata om koppning och Tobbes vinst i Koppnings-SM. Programledaren undrar om att man kanske inte vågar bjuda på kaffe till en koppningsmästare. ”- Hjärtat bakom kaffet är viktigt” svarar Tobbe (och det håller jag fantastiskt mycket med om).
Tobias bjuder på sitt tävlingskaffe, Un Regalo De Dios, genom att förevisa Clever.
När kaffet svalnar så kommer smakerna fram, värmen döljer mycket smaker förklarar han. ”- Kaffet blir mera sig självt” resonerar programledaren. Huvudet på spiken!
Uppmuntra de som gör bra kaffe istället för att klaga på de som gör dåligt är Tobbes sätt ute på kaféer (Väldigt svenskt vänligt. Gillar’t!).
Lite stressat avslut på intervjun men de blev förbluffade av hur gott kaffet var.

Tobbes bryggning finns på video!

Sammantaget en trevlig intervju och Tobbe är precis så trygg som han var på Barista Cup. Igen – Gott snack!

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 058 – #blogg100

  1. Tobias skriver:

    Tack för alla vackra ord!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s