059 – #blogg100

Igår fick jag ett tips från Johan Morén på Drop om ett test som Matt Perger, regerande Brewers Cup-mästare, utfört och som för ett par dagar sedan verifierats genom vidare test av LaMarzoccoUSA.

Det handlar om programknapparna på espressomaskiner och mer specifikt deras flödesmätare vilket kontrollerar hur mycket kaffe som skall bryggas volymmässigt.

LaMarzoccoUSA gjorde sitt test på sin blogg.

Slutsatsen är att med hjälp av flödesmätare får du mycket jämnare resultat än om du skall hantera varje skott manuellt. För att inte tala om vilken tidsvinst du gör genom att inte behöva passa varje extraktion.

Resultaten får mig att vilja ta fram vad jag skrev i den här bloggen redan 2011(!). Läs gärna och jämför med inläggen ovan.

Nog kan man börja prata om att man tappar själ med programknapparna och det är säkert något som specialkaffescenen vill hålla fast vid (lite som att fotbollen vägrar att låta reglerna ändras så att domaren kan få tillgång till målkameror i trängda situationer) men samtidigt tar manuellt handhavande mycket fokus. Och helt uppenbarligen är det inte lika konsekvent.

Vad tycker ni som läser?

 

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s