066 – #blogg100

Nästa helg är det inte bara Svenska Aeropressmästerskapen i kaffevärlden utan då har USAs specialkaffeförening SCAA sin årliga mässa om kaffe i Boston. I USA är allting lite större och det här är det största kaffeeventet för året så det kommer innehålla en mängd olika saker.

Till att börja med går US Barista Championship av stapeln. Genom flera stora regionala deltävlingar har de bästa nått semifinal i baristatävlingen. Vinnaren där blir amerikansk mästare och kommer få tävla i WBC i Melbourne mot bland annat vår representant Oskar Alvérus.

Bland andra tävlingar som kommer äga rum under veckan kan nämnas Brewers Cup, Cup Tasters ChampionshipRoasters Choice (öppen rostningstävling där vinnarna exponeras under mässan) samt Best New Product på mässan (en kategori som medför fler uppfinningar inom kaffet där vissa är bättre, andra är sämre…).

Det här med kaffe och sociala händelser brukar ju hänga ihop rätt väl, så vill man festa under veckan så finns det gott om tillfällen.

Slutligen tänkte jag ta upp en sak som kommer dyka upp förhoppningsvis redan senare i år i Stockholm. Det rör sig om en ny version av Linea, Linea PB, och La Marzocco USA har lagt upp en ”sneak peek” på maskinen som kommer visas den 12/4 på expot.

Ytterst lovande måste jag säga med tre färre knappar och mer enhetlig yta på frontpanelen. Cleant! Lovar att jag lägger upp ett inlägg efter att den presenterats!

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s