067 – #blogg100

Intressant helgläsning från The Shot som är en San Franciscobaserad kafferecensent. Det handlar om Noma, världens bästa restaurang, om deras nya kaffeservice med V60 och Tim Wendelboekaffe och DCILY:s besök med recension.

När jag läser texten så undrar jag vad det är att han förväntar sig av Noma? Skall de uppfinna en ny metod som är bättre än de vi i specialkaffebranschen jobbar med bara för att över huvud taget få servera kaffe? Är han verkligen seriös med att Clover skulle betyda något annorluna? Betyder de specialgjorda dryckeskärlen ingenting? Jag tror att de är gjorda för att samla alla dofter vilket om något är en utveckling.

Uppenbarligen anser han att verktyget, V60, är för oansenligt och alldagligt. Att som i kommentarerna nämna att det är vilket kaffe som används som spelar roll upplever han är irrelevant.

Jag tror också att han missar poängen med själva kunskapen, bryggningen och serveringen framför gästerna. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så handlar det mycket om viljan och hjärtat bakom. För mig är bra kaffe, serverat enligt en erkänt bra metod, det absolut viktigaste.

Vad tycker ni?

(Facebookcensurbiten är bara så fånig, inte ens värt att kommentera.)

 

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till 067 – #blogg100

 1. greg skriver:

  Noma är om unika upplevelser du inte kan få någon annanstans. Grundläggande V60 bryggning av god kaffebönor är vanligt att tusentals platser runt om i världen.

 2. starvefood skriver:

  Noma handler om unike opplevelser, og det at det brygges på V60 endrer ikke det faktum at kaffen fra Tim Wendelboe er ulik all den andre kaffen man får. Alt handler om smak – hvordan kaffen smaker i koppen, og det er tross alt det viktigste.

  Ut i fra Gregs logikk bør man også fjerne alt av tallerkener, kniver, gafler og glass på noma – det er jo ”vänligt att tusentals platser runt om i världen.”

  • Dester skriver:

   Precis som dig så har jag svårt att greppa logiken i det han skriver. Det skall ju inte finnas något självändamål i tekniken. Allt handlar om att få fram de bästa smakerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s