096 – #blogg100

Det här med hur vattnets temperatur påverkar smaken på kaffet, vilken tolerans inom vilka gradtal det finns eller om allt utom kokande vatten går bort är saker som många ofta lägger stor möda på att fundera kring. Klart står att ju högre temperatur desto mer smakämnen extraheras ur kaffet. Men det finns fortfarande oklarheter. För att råda bot på dessa oklarheter så ordnade gänget på Verve ett test:

Resultaten är trevliga för hemmabryggare: använd vattnet inom rimlig tid från det att vattnet kokat och du har bra möjligheter att göra en lyckad bryggning.

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100 och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s